Så här söker du bostad

Einar Mattssons hyresrätter förmedlas både via vårt eget Botorg och via Bostadsförmedlingen i Stockholm. För att söka lediga lägenheter direkt hos oss behöver du vara registrerad på vårt Botorg.

Registrera dig hos oss

För att söka lägenhet behöver du först registrera dig på vårt Botorg. Det är kostnadsfritt. Du behöver ha fyllt 18 år för att registrera dig. Din registrering är personlig och kan inte överlåtas till någon annan.

Om du redan bor hos oss

Du som har ett förstahandskontrakt hos Einar Mattsson har möjlighet att söka lägenheter i den interna byteskön. Din tid på Botorget räknas från datumet på ditt hyreskontrakt. Du ska ha bott i nuvarande lägenhet i minst 3 år för att kunna söka en ny.

Logga in regelbundet

För att behålla din plats måste du logga in minst en gång per år. Passa då också på att uppdatera dina kontaktuppgifter så att vi kan nå dig. Kallelse till visning, erbjudande om lägenhet och andra kontakter med sökande sker via e-post.

Gör intresseanmälan för ledig lägenhet

Lediga bostäder presenteras och visas under sju dagar. Du får anmäla intresse för högst 5 lägenheter samtidigt. Om du inte hör från oss inom 14 dagar från det att du anmält intresse har du tyvärr inte blivit erbjuden lägenheten.

Visning av lägenhet

Visningen är ett tillfälle att se lägenheten och ta ställning till om du vill bo där. Om du blir erbjuden en visning måste du närvara på visningen för att räknas som intresserad. Kommer du inte på visningen räknas det som ett ”nej tack”. Efter visningen måste du tacka ja eller nej till lägenheten, så att vi vet om du är fortsatt intresserad.

Observera att om du svarat nej, eller inte svarat alls, på fem (5) kallelser till visning under ett kalenderår är du under 12 månader blockerad från att söka ytterligare lägenheter på vårt Botorg.

Erbjudande om hyreskontrakt

Efter bedömning utifrån vår uthyrningspolicy får en sökande erbjudande om lägenheten. För att skriva på hyreskontraktet måste du säga upp eventuellt tidigare förstahandskontrakt och visa upp det uppsagda kontraktet för oss. Om du äger en bostad måste du sälja den.

Kontraktskrivning

Du blir kallad till en kontraktskrivning hos oss. Vi går då igenom vad som ingår i din hyra och vilket ansvar du som hyresgäst har för ditt boende. Din registreringstid i vårt Botorg nollställs när du skiver på ett förstahandskontrakt hos oss.