Så här fungerar värmen

Det tar lite tid

De flesta lägenheterna värms upp genom att varmvatten cirkulerar i elementen. Varmt vatten skickas automatiskt ut från en undercentral när utomhustemperaturen ligger stabilt under en viss temperatur.

I övergången mellan sommar och höst kan utomhustemperaturen växla snabbt. Då är det svårt för värmesystemet att lyckas värma upp i samma takt. Det tar helt enkelt ett litet tag för ett helt hus att bli varmt. Vi ber er därför att ha lite tålamod. Värmen är på väg.

 

Så får du rätt temperatur

  • En termostat på elementet ser till att du ska få minst 20 grader i din lägenhet. Vrid termostaten till max så att den inte stänger av uppvärmningen för tidigt.
  • Håll fritt framför elementet. En soffa eller tjocka gardiner framför elementet kan hindra värmen att stråla ut i rummet.
  • Luftventiler vid fönstret ska vara öppna så att det kommer in frisk luft. Luften värms upp av elementen och sprids i lägenheten.
  • Du kan kontrollmäta temperaturen i midjehöjd i mitten av rummet. Om temperaturen är lägre än 20 grader gör du en felanmälan till oss.